5
porcí
60 minut
příprava
Suroviny
Těsto:
150 g
mouka polohrubá
3 ks
vejce
sůl
voda
Nádivka:
200 g (mohou být zmrazeny)
dubáky
125 g
máslo
150 g
šalotka
50 g
česnek
15 g
nať petrželová
pepř černý mletý
sůl
Cibulový kompotik:
250 g
cibule červená
150 g
cukr krystalový
500 ml
víno červené
1 PL
máslo
pepř černý mletý
sůl
Na polití:
100 g
máslo
Postup
1
Připravíme nádivku: Nakrájíme najemno šalotku a česnek. Do pánve dáme máslo, nakrájenou cibulku a česnek, restujeme dozlatova. Potom přidáme nadrobno nakrájené dubáky a restujeme, až pustí chuť a vůni. Přidáme najemno nasekanou nať, ochutíme a necháme vychladnout, abychom houbami mohli naplnit těsto.
2
Z mouky, vajec, soli a vody podle potřeby vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na tenký plát a povykrajujeme kolečka. Každý naplníme dubákovou nádivkou, přendáme, okraje dobře stlačíme a ravioly uvaříme ve slané vodě.
3
Na cibulový kompot nakrájíme cibuli na tenké plátky. Do hrnce nasypeme krystalový cukr, uděláme z něj karamel, přidáme cibuli a zalijeme červeným vínem. Směs necháme podusit, přidáme trochu másla ke zjemnění a dochutíme solí a pepřem.
4
Na pánev dáme zbytek másla a necháme ho přepražit, aby mělo oříškovou chuť. Polijeme jím scezené ravioly a podáváme s cibulovým kompotikem, můžeme ozdobit bylinkami.
https://mag24.cz/hledate-kvalitni-veterinarni-peci-pro-sve-domaci-mazlicky-poskytuje-ji-veterinarni-klinika-vethope/
https://in360.cz/ovladnete-umeni-small-talku-aneb-jak-se-zapojit-na-vecirku-do-spolecnosti/
https://tipnoviny.cz/zbavte-se-otoku-a-krecovych-zil-jednou-provzdy/