10-12 minut
na 150 °C
Videopostup
Suroviny
100 g
ořechy lískové
80 g (ze 2 velkých nebo 3 malých vajec)
bílky
80 g
cukr krystalový
90 g
cukr práškový
1 PL
kakao
Nádivka:
200 g
máslo
120 g
Nutella
Ke zdobení:
2 PL
Nutella
100 g nasekané
ořechy lískové
Postup
1
Lískové oříšky jsem vysypala na plech s pečícím papírem. Dala jsem je do vyhřáté trouby na 160 °C přibližně na 10 minut jen na tolik, aby se slupka z nich uvolnila. Oříšky jsem pak rozdrtila v mixéru a prosela jsem. Do těsta na makronky jsem použila jen 100 g prosetých oříšků. Zbytek jsem použila ke zdobení.
2
K prosetým oříškům jsem přidala moučkový cukr a kakao, které jsem také prosela. Tyto suroviny jsem promíchala.
3
Zvlášť v misce jsem vyšlehala bílky s krystalovým cukrem. Vyšlehala jsem na tuhý sníh. K bílkům jsem přimíchala suché suroviny. Těsto jsem míchala, dokud nebylo tekuté. Ale dáváme pozor, aby zase těsto nebylo až příliš tekuté. Třeba si to těsto sledovat, abychom ho nepromíchali.
4
Těsto jsem dala do cukrářského sáčku a makrónky jsem vytlačovala na plech s pečícím papírem. Plech jsem trochu obouchala, abych těsto zbavila zbytečných bublinek. Makronky je třeba nechat vysušit na vzduchu před pečením.
5
Když už byl vrch makronek suchý, dala jsem je do vyhřáté trouby na 150 ° C na 10-12 minut.
6
Na krém jsem vyšlehala máslo s Nutellou. Naplnila jsem makronky, do kterých jsem ještě do středu přidala celý oříšek. Dala jsem do chladničky trochu ztuhnout.
7
Mezitím jsem si roztávala Nutellu, ke které jsem přidala zbylé prosáté oříšky, které mi zůstaly v sítu. Nutellu s oříšky jsem promíchala a vrch makronek jsem namáčela do této Nutelly s oříšky. Makronky jsem skladovala v chladničce. Dobrou chuť! 🙂
https://casopisplus.cz/asijska-kuchyne-nejznamejsi-jidla/
https://mag24.cz/nabytek-ve-vyprodeji-usetrete-na-nakupu-stolu-ci-zidli/
https://luxurylifestyle.cz/mikulov-tipy-na-vylet-a-ubytovani/