Suroviny:
2 ks
cibule
2 ks
petržel
1/2 ks
kedluben
1/4 ks
celer
4 ks
mrkev
5 ks
brambory
2 ks (s nálevem 420 g)
fazole sterilizovaná
paprika červená sladká mletá
sůl
pepř černý
pepř nový
list bobkový
olej
mouka hladká
(nebo kostka bujónu)
vývar z vepřové špičky
2 dl
smetana na vaření
podle potřeby
smetana kyselá
podle chuti
ocet
Postup
1
Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu, hladkou mouku a orestujeme na světle hnědě. Nakonec přidáme mletou červenou papriku a po krátkém osmažení (aby nepřihořela) vše zalijeme vývarem z vepřové špičky nebo jiným vývarem. Pokud nemám vývar, zalévám vodou a dávám kostku bujónu. Mícháme a necháme vařit. Přidáváme očištěné nakrájené brambory is vodou. Osolíme, opepříme dle vlastní chuti. Do polévky vlijeme sterilizované fazole is nálevem. Za občasného promíchání na mírném ohni vaříme.
2
Když je zelenina, fazole a brambory téměř uvařené, dáváme do polévky smetanu na vaření. Mícháme a když sevře, odstavíme. Hotovou polévku, je-li třeba, ještě dochutíme. Pokud chceme kyselejší, přidáme trošku octa převařeného zvlášť s vodou. Závisí to na chuti nálevu sterilizované fazole.
3
Někdy vaříme polévku bez smetany a na talíř při konzumaci si do uvařené fazolové polévky dáme 1-2 lžíce zakysané pochoutkové smetany. Dobrou chuť!
https://shotmag.cz/kam-odlozit-veci-v-koupelne-resenich-je-vic-nez-jste-si-dosud-mysleli/
https://in360.cz/ziskejte-se-sendwix-vetsi-uzitnou-plochu-ve-vasem-bydleni/
https://magazinprovas.cz/nebrante-se-zamilovanosti-dokonale-vam-zmeni-zivot-i-telo/